• مراسم عزاداری سوم ماه محرم ۹۶ در بنارویه    :   سایر تصاویر مربوط به هیئت ها و دسته های عزاداری نقاط مختلف شهر را در شب های آینده انتشار خواهیم داد. گزارش تصویری از هیئت عزاداری حسینیه امام خمینی ...
  • معرفی اجمالی سردار شهید محمد هاشمی    :   نام: محمد شهرت: هاشمی نام پدر: عبدالله تاریخ تولد: 1340 تاریخ شهادت: 1365 محل شهادت: منطقه عملیاتی کربلای 5 محل دفن: گلزار شهدای بنارویه   ویژگی های بارز شهید: شجاع - فردی انقلابی و از مبارزین قبل ...
  • چتر سوراخ بنیاد مسکن بر سر منازل سیل زده مردم بنارویه!    :   زمستان گذشته چند باران پشت سرهم باعث شد که بیشتر خانه های قدیمی خشتی و گچی دچار آسیب از ۳۰ تا ۷۰ درصد خسارت شوند و چون تعداد این خانه ...
  • مشکل آنتن دهی خطوط ایرانسل در بنارویه    :   از سال گذشته و به دفعات زیاد کسانی که از اپراتور ایرانسل استفاده می کنند نارضایتی و اعتراض خود را در خصوص عدم آنتن دهی این اپراتور بیان می کنند. این ...
  • مسابقه بزرگ کتابخوانی    :   شورای اسلامی شهر بنارویه برگزار می کند : مسابقه بزرگ کتابخوانی عاشورا با محوریت "تحریفات قیام عاشورا" عزیزان علاقمند جهت ثبت نام به لوازم التحریر پارسیان مراجعه کرده و یا ...
  • اشتباه فاحش و روش غیراستاندارد آسفالت معابر شهری    :   متاسفانه در روز تعطیل (امروز جمعه) به خاطر عدم نظارت فنی از سوی کارفرمای کوچه های حوالی میدان امام حسین (ع) پیمانکار اقدام به آب پاشی و قیر پاشی همزمان ...
  • معرفی انواع نان های محلی بنارویه

    هر شهر و روستایی بسته به نوع مهارت و سلیقه و ذائقه مردمان آن منطقه از گذشته تا به حال جهت تغذیه ی مناسب و مقوی خود چه از طریق استفاده کردن از گیاهان و روئیدنی های فصلی آن منطقه که البته با مهارت افراد تبدیل به خوراکی های متنوع می نمودند و همچنین با استفاده از گندم و جو و تبدیل آنها به آرد و سپس با استفاده از آرد چندین نمونه نانهای محلی خوراکی مختلف و خوشمزه که اکثرا با افزودنی هایی مانند تخم مرغ ، روغن و مهیاوه ، کنجد و … جهت میل کردن در صبح و شب به عنوان یک وعده ی غذایی مقوی آماده می کردند.

    برای درست کردن این نانها ی محلی معمولا از آتش هیزم استفاده می شود که طعم و مزه ی بهتری نسبت به شعله ی گاز دارد .

    ما در این بخش به معرفی چند نوع نان های محلی بخش بنارویه می پردازیم که از آرد گندم تهیه می شود و خوشبختانه از سالیان گذشته تا به حال هنوز پخت این نان های محلی در منازل رواج داشه و دارد .

    چند نمونه از این نان های محلی که  هنوز هم در بنارویه تهیه می شود عبارتند از :

    بالا تُوَه – شَلوت – فَلَزی (تخم مرغی ، شکری ، مهیاوه ای ) – لَیتَک – شُلشُلِه – گُتگُتِه – چُوَلو – کُکُلِه – نان نازک (تیری) – پیپُخ

     بالاتوه

    مواد مورد نیاز: آرد، آب، تخم مرغ، مایه خمیر، نمک، زرده چوبه ، کنجد، (مَهوِه)

    طرز تهیه: در یک تشت آرد می‌ریزیم و به آن تخم مرغ، مایه خمیر و نمک اضافه کرده با آب مخلوط می‌کنیم تا به صورت خمیر در بیاید. تابه را روی گاز می‌گذاریم تا داغ شود و کمی از خمیر را برداشته و روی تابه می‌گذاریم و آن را با دستی که آغشته به زرده چوبه است ، روی تابه پهن می‌کنیم . معمولاً بالاتوه نسبت به نان‌های دیگر کمی ضخیم تر پخته می‌شود . روی بالاتوه را کنجد و (مهوه) می‌ریزیم و وقتی برشته شد برای پخت بهتر نان را به همراه «توه» برعکس می کنند ، بعد از اضافه کردن روغن بالتوه آماده ی خوردن می باشد .

     لیتک

    مواد لازم : آرد ، آب ، رازیانه ، خمیر نان ، نمک ، مهوه ، روغن،تخم مرغ به دلخواه ۱ عدد

    ابتدا آرد- نمک – خمیر- تخم مرغ را در تشتی می‌ریزیم و با آب مخلوط می‌کنیم تا به شکل خمیر درآید ( توجه داشته باشید که خمیر لی‌تک کمی شل تر از خمیرهای دیگر است) و بعد تابه را روی گاز می‌گذاریم تا داغ شود مقداری  از خمیر را با دست برداشته و روی تابه می‌ریزیم و به صورت دایره آن را پهن می‌کنیم و بعد با کاردک یا چاقو نان را از روی تابه بر‌داشته (هر چه خمیر نازک‌ تر پهن شود کیفت نان بهتر می‌شود) و بعد به آن مهوه و روغن می‌زنیم .

    شلشله

    مواد لازم : آرد- آب – رازیانه – خمیر نان- نمک- مهوه – روغن- کنجد – زرده چوبه – تخم‌مرغ

    ابتدا آرد – راجونه- نمک – تخم مرغ و خمیر را در تشت می‌ریزیم و با آب مخلوط کرده و به صورت خمیر در می‌آوریم و بعد تابه را داغ کرده مقداری از خمیر را با دست برداشته و به صورت دایره روی تابه پهن می‌کنیم و مقداری از زرده چوبه آب کرده با دست روی نان ریخته و بعد کنجد و مهوه را به آن اضافه می‌کنیم و بعد از اینکه از روی تابه برداشتیم به آن روغن می‌زنیم.

    فلزی

    مواد لازم : آرد و نمک و آب

    ابتدا آرد و نمک را در تشت ریخته و با آب مخلوط کرده تا به شکل خمیر در بیاید مقداری از آن را روی خو می‌ریزیم بعد دو عدد چانه از خمیر را برداشته و روی خو  به شکل دایره (گلوله) در می‌آوریم و بعد با  چاوه (چوب مخصوص) آن را پهن می‌کنیم تا نازک شود و بعد آن را روی  بریزه  (اجاق ) می‌اندازیم و دوباره طرف دیگر را روی  بریزه  (اجاق ) می‌اندازیم تا دو طرف خوب پخته شود پس از پخت بستگی به ذائقه افراد به آن تخم مرغ یا شکر و یا مهیاوه و روغن اضافه می شود که در صورت اضافه شدن تخم مرغ ، فلزی را تا کرده یا یک فلزی دیگر بر روی آن گذاشته و سپس بر روی بریزه  (اجاق ) جهت پخت کامل گذاشته می شود .

    خو: یک وسیله دایره شکل است که از جنس سنگ می‌باشد. و خمیر را روی آن پهن می‌کنند.

    نان محلی بالاتوه

    نان محلی بالتوه در حال پخت

    نان محلی شلوت

    نان محلی شلشله

    نان محلی لیتک

    آماده کردن چانه جهت پخت

    آماده کردن چانه جهت پخت

    نان محلی فلزی ( تخم مرغی )

    نان محلی فلزی ( تخم مرغی )

    نان محلی فلزی ( تخم مرغی ) آماده

    نان محلی نازک

    نان محلی نازک

     

     

     

     

    مطالب مرتبط :

    اقامه نماز جمعه در بنارویه – ٣١ شهریور ١٣٩۶

    خلاصه ای از خطبه های نماز جمعه بنارویه به امامت حضرت حجت الاسلام والمسلمین روانبخش - مورخه ٣١ شهریور ١٣٩۶: 1- در خطبه اول ایشان ابتدا ضمن تسلیت به مناسبت آغاز ماه محرم سالروز شهادت سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) تاکید بر رعایت تقوا در راس کلیه امور زندگی را رمز صلاح و رستگاری دانسته در ادامه با ذکر حدیثی از نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) ... مطلب کامل

    مراسم شیرخوارگان حسینی به میزبانی هیئت رزمندگان اسلام

    گزارشی تصویری از مراسم شیرخوارگان حسینی که صبح امروز (اول محرم سال 1396) در حسینیه ثارالله بسیج و به میزبانی هیئت رزمندگان اسلام بنارویه برگزار شد. مطلب کامل

    همایش تجلیل از مداحان و پیرغلامان حسینی بخش بنارویه

    امام جمعه محترم حاج آقا روانبخش که سخنران این مراسم بودند در خصوص قیام و حادثه کربلا و پیام های عبرت آموز آن به به نکاتی مهمی اشاره نمودند و قیام امام حسین (ع) و یاران باوفایش را یک حرکت فراتاریخی و مربوط به همه اعصار و زمانها دانستند. تصاویری از همایش - مکان : حسینیه امام خمینی (محله بالا):... مطلب کامل

    بنای تاریخی و ماندگار قلعه آسمان لو ی بنارویه

    قلعه آسمان لو قلعه «آسمان لو» بر فراز کوهی در نزدیکی بنارویه واقع شده که دارای دو برج و بارو و هشت برکه که 7 تای آن سرباز و یکی سر پوشیده می باشد. پایه و شالوده این قلعه به طور طبیعی از کوه بوده و معماران آن زمان از این موقعیت استراتژیک استفاده کرده و دیواره هایی از سنگ و ساروج بر چهار طرف آن که به پرتگاهایی ... مطلب کامل

    نسیم محرم در شهر بنارویه

    هر ساله چند روز قبل از ماه محرم در شهر بنارویه یک حال و هوای دیگری بر فضای کلی شهر حکم فرما می شود. هیئت های مذهبی و کانون های مساجد در طول این ماه برنامه های متنوع عزاداری و سخنرانی مذهبی با حضور انبوه مردم برگزار می کنند. از هر قشری از کوچک و بزرگ گرفته زن و مرد ، پیر و جوان با شوری وصف ناشدنی مشغول سیاه ... مطلب کامل

    نسیم محرم در شهر بنارویه

    ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه ایام سوگواری مولا اباعبدالله الحسین علیه السلام، روزهای یادآوری پیروزی خون بر شمشیر، ایام بیداری و ایستادگی در برابر ستم است. سایت بنارسیتی  این ایام پربرکت را به فال نیک گرفته و کار خود را با نام و استعانت از سالار شهیدان آغاز خواهد کرد. سایت بنارسیتی پس از دو سال وقفه به دلیل نبود بودجه کافی، در نظر دارد با کمک شما ... مطلب کامل

    مراسم شهادت حضرت زهرا (فاطمیه دوم ) در شهر بنارویه

    امروز صبح مورخه سه شنبه 4 فروردین ماه 1394 مراسم سوگواری و عزاداری به مناسبت سالروز شهادت بی بی فاطمه زهرا (س) در شهر بنارویه برگزار شد . به گزارش خبرنگار بنارسیتی این مراسم در صبح شهادت حضرت زهرا (س) به صورت حرکت دسته های سینه زنی از دو مکان حسینیه شهید بهشتی و حسینیه ولیعصر به سمت مسیرهای مشخص شده آغاز و با مداحی ذاکرین اهل ... مطلب کامل

    کشف و توقیف اموال مسروقه در روستای شرفویه

    امروز صبح ساعت 9 مورخه 2 فروردین ماه 1394 فرمانده پاسگاه انتظامی بخش بنارویه در پی بازدید از منزل سه نفر سارق در روستای شرفویه در 12 کیلومتری بنارویه تعدادی وسایل مسروقه را کشف و توقیف نمودند . به گزارش خبرنگار بنارسیتی و به گفته سروان افراسیابی فرمانده پاسگاه انتظامی بخش بنارویه اموال مسروقه کشف شده به شرح ذیل می باشد یک قبضه سلاح کلت ... مطلب کامل

    اقامه آخرین نماز جمعه سال ۱۳۹۳ در شهر بنارویه

    یکی از بزرگترین گردهمایی و تجمعات مذهبی که هر هفته در روز جمعه همزمان با سراسر کشور در میعادگاهی با حضور گسترده زنان و مردان مومن و ولایتمدار شهر بنارویه و برخی روستاهای حومه به منظور لبیک گفتن به ندای وحیانی « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نُودِی لِلصَّلَاهِ مِن یَوْمِ الْجُمُعَهِ فَاسْعَوْا إِلَى ذِکْرِ اللَّهِ وَذَرُوا الْبَیْعَ ذَلِکُمْ خَیْرٌ لَّکُمْ إِن کُنتُمْ تَعْلَمُونَ » و گوش سپردن ... مطلب کامل

    تقارن فاطمیه و نوروز ، تهدید یا فرصت

    سال 1393 آخرین روزهای عمرش را سپری می کند و به ایام تعطیلات نوروزی نزدیک می شویم، تعطیلاتی که همچون سال گذشته همزمان با ایام فاطمیه است، این اولین بار نیست که چنین تقارن هایی بوه جود می آید و قطعاً آخرین بار هم نخواهد بود. همانگونه که در روایتی بسیار زیبا از امام علی(ع) نقل شده: «هر وقت ما شاد هستیم، شیعیان ما ... مطلب کامل

    ۳ نظر برای  معرفی انواع نان های محلی بنارویه

    • 1
      مهران گرامی از دبی نوشته شده در ۵ دی, ۱۳۹۱, ساعت ۱۴:۱۶

      سلام
      .بابا دستون درد نکته با این گزارش و این عکساتون. اینجا یه نمونش که فراونه بهش رگاگ میگن. پشت مسجد امام حسین تو سطوه دونه ای ۵ درهم (۴۵۰۰ تومان)

    • 2
      تارا نوشته شده در ۱ شهریور, ۱۳۹۲, ساعت ۵:۳۶

      ببخشیدا؟این چه دستور تهیه ای بود!یه کم دقیقتر بنویسین!!!چند پیمانه؟چند تا؟

      ————————————–
      پاسخ : سلام . همانگونه که در بخش مربوطه مشاهده نموده اید این مطلب ابتدا جهت معرفی انواع نان های محلی بنارویه می باشد و ثانیا توضیحاتی در حد آشنایی با طرز پخت این نان ها ارائه شده است.روابط عمومی سایت بنار سیتی

    • 3
      احمد نوشته شده در ۲۵ آبان, ۱۳۹۲, ساعت ۱۱:۳۲

      دستتون درد نکنه شما با این عکسها دهان مارا اب انداختی یادش بخیر زمانی که بنارویه بودیم دلی از عزا در می اوردیم.دلم تنگ شده واسه همش . احمد از شیراز

    نوشتن دیدگاه

    شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

  • کاری ازکانون امام علی النقی علیه السلام بنارویه