• ناهار وحدت مدرسه فوتبال بنارویه    :   امروز با حضور آقای شمس مدیر ورزش و جوانان، آقای فزونی رئیس هیئت فوتبال و جمعی از اولیای بازیکنان، مسابقات چهار جانبه بین نونهالان و نوجوانان همراه با برنامه نمادین ...
  • آخرین اخبار از موج بارشی آخر هفته    :   ?سردرگمی مدل ها و تغییرات عجیب و غیر قابل باور ?نکته مبهم شرایط فعلی: سرمای شدید جنوب!! ?مساعد بودن شرایط باد قوس از ساعات آینده ? هوای بارانی در انتظار بنارویه/ در انتظار ...
  • وضعیت غیرفنی، غیراصولی و خارج از چارچوب و بحرانی ساختمان کتابخانه شهر بنارویه    :   ‼️تیرچه های ناامن و فاقد تاییدیه فنی نصب شده در سقف کتابخانه شهر ?امروز شهردار مهندس صداقت با خانم جوکاری نائب رئیس شورای شهر از ساختمان در حال تخریب و غیر ...
  • تعمیر و تجهیز دستگاه سنگ شکن بنارویه    :   در جهت تسهیل در خرید مصالح استاندارد و قدرت خرید بیشتر جهت ساخت و ساز شهروندان، شهردار مهندس صداقت اقدام به تعمیر و تجهیز سنگ شکن نموده است. همشهریانی که قصد ...
  • بازدید شهردار و شورا از پارک قدیمی جنب میدان امام علی (ع)    :   بازدید شهردار مهندس صداقت و مجید کارگر عضو شورا به همراه مسئول فنی شهرداری از پارک قدیمی میدان امام علی (ع) این پارک قدیمی که خاطرات خیلی از جوانان دهه شصت ...
  • بازدید شهردار مهندس صداقت و مسؤل واحد فنی شهرداری از وضعیت بحرانی چند کوچه    :   در این بازدید مهندس صداقت دستور لایه برداری گل های باقی مانده از کار، اندود کاری و بیس و مخلوط ریزی بعد آن را در اسرع وقت دادند.      ...
  • معرفی انواع نان های محلی بنارویه

    هر شهر و روستایی بسته به نوع مهارت و سلیقه و ذائقه مردمان آن منطقه از گذشته تا به حال جهت تغذیه ی مناسب و مقوی خود چه از طریق استفاده کردن از گیاهان و روئیدنی های فصلی آن منطقه که البته با مهارت افراد تبدیل به خوراکی های متنوع می نمودند و همچنین با استفاده از گندم و جو و تبدیل آنها به آرد و سپس با استفاده از آرد چندین نمونه نانهای محلی خوراکی مختلف و خوشمزه که اکثرا با افزودنی هایی مانند تخم مرغ ، روغن و مهیاوه ، کنجد و … جهت میل کردن در صبح و شب به عنوان یک وعده ی غذایی مقوی آماده می کردند.

    برای درست کردن این نانها ی محلی معمولا از آتش هیزم استفاده می شود که طعم و مزه ی بهتری نسبت به شعله ی گاز دارد .

    ما در این بخش به معرفی چند نوع نان های محلی بخش بنارویه می پردازیم که از آرد گندم تهیه می شود و خوشبختانه از سالیان گذشته تا به حال هنوز پخت این نان های محلی در منازل رواج داشه و دارد .

    چند نمونه از این نان های محلی که  هنوز هم در بنارویه تهیه می شود عبارتند از :

    بالا تُوَه – شَلوت – فَلَزی (تخم مرغی ، شکری ، مهیاوه ای ) – لَیتَک – شُلشُلِه – گُتگُتِه – چُوَلو – کُکُلِه – نان نازک (تیری) – پیپُخ

     بالاتوه

    مواد مورد نیاز: آرد، آب، تخم مرغ، مایه خمیر، نمک، زرده چوبه ، کنجد، (مَهوِه)

    طرز تهیه: در یک تشت آرد می‌ریزیم و به آن تخم مرغ، مایه خمیر و نمک اضافه کرده با آب مخلوط می‌کنیم تا به صورت خمیر در بیاید. تابه را روی گاز می‌گذاریم تا داغ شود و کمی از خمیر را برداشته و روی تابه می‌گذاریم و آن را با دستی که آغشته به زرده چوبه است ، روی تابه پهن می‌کنیم . معمولاً بالاتوه نسبت به نان‌های دیگر کمی ضخیم تر پخته می‌شود . روی بالاتوه را کنجد و (مهوه) می‌ریزیم و وقتی برشته شد برای پخت بهتر نان را به همراه «توه» برعکس می کنند ، بعد از اضافه کردن روغن بالتوه آماده ی خوردن می باشد .

     لیتک

    مواد لازم : آرد ، آب ، رازیانه ، خمیر نان ، نمک ، مهوه ، روغن،تخم مرغ به دلخواه ۱ عدد

    ابتدا آرد- نمک – خمیر- تخم مرغ را در تشتی می‌ریزیم و با آب مخلوط می‌کنیم تا به شکل خمیر درآید ( توجه داشته باشید که خمیر لی‌تک کمی شل تر از خمیرهای دیگر است) و بعد تابه را روی گاز می‌گذاریم تا داغ شود مقداری  از خمیر را با دست برداشته و روی تابه می‌ریزیم و به صورت دایره آن را پهن می‌کنیم و بعد با کاردک یا چاقو نان را از روی تابه بر‌داشته (هر چه خمیر نازک‌ تر پهن شود کیفت نان بهتر می‌شود) و بعد به آن مهوه و روغن می‌زنیم .

    شلشله

    مواد لازم : آرد- آب – رازیانه – خمیر نان- نمک- مهوه – روغن- کنجد – زرده چوبه – تخم‌مرغ

    ابتدا آرد – راجونه- نمک – تخم مرغ و خمیر را در تشت می‌ریزیم و با آب مخلوط کرده و به صورت خمیر در می‌آوریم و بعد تابه را داغ کرده مقداری از خمیر را با دست برداشته و به صورت دایره روی تابه پهن می‌کنیم و مقداری از زرده چوبه آب کرده با دست روی نان ریخته و بعد کنجد و مهوه را به آن اضافه می‌کنیم و بعد از اینکه از روی تابه برداشتیم به آن روغن می‌زنیم.

    فلزی

    مواد لازم : آرد و نمک و آب

    ابتدا آرد و نمک را در تشت ریخته و با آب مخلوط کرده تا به شکل خمیر در بیاید مقداری از آن را روی خو می‌ریزیم بعد دو عدد چانه از خمیر را برداشته و روی خو  به شکل دایره (گلوله) در می‌آوریم و بعد با  چاوه (چوب مخصوص) آن را پهن می‌کنیم تا نازک شود و بعد آن را روی  بریزه  (اجاق ) می‌اندازیم و دوباره طرف دیگر را روی  بریزه  (اجاق ) می‌اندازیم تا دو طرف خوب پخته شود پس از پخت بستگی به ذائقه افراد به آن تخم مرغ یا شکر و یا مهیاوه و روغن اضافه می شود که در صورت اضافه شدن تخم مرغ ، فلزی را تا کرده یا یک فلزی دیگر بر روی آن گذاشته و سپس بر روی بریزه  (اجاق ) جهت پخت کامل گذاشته می شود .

    خو: یک وسیله دایره شکل است که از جنس سنگ می‌باشد. و خمیر را روی آن پهن می‌کنند.

    نان محلی بالاتوه

    نان محلی بالتوه در حال پخت

    نان محلی شلوت

    نان محلی شلشله

    نان محلی لیتک

    آماده کردن چانه جهت پخت

    آماده کردن چانه جهت پخت

    نان محلی فلزی ( تخم مرغی )

    نان محلی فلزی ( تخم مرغی )

    نان محلی فلزی ( تخم مرغی ) آماده

    نان محلی نازک

    نان محلی نازک

     

     

     

     

    مطالب مرتبط :

    بازدید شهردار و شورا از پارک قدیمی جنب میدان امام علی (ع)

    بازدید شهردار مهندس صداقت و مجید کارگر عضو شورا به همراه مسئول فنی شهرداری از پارک قدیمی میدان امام علی (ع) این پارک قدیمی که خاطرات خیلی از جوانان دهه شصت شهر بنارویه در آن گذشته است، جهت ساخت و تجهیز در اولویت دستور کار شهردار قرار گرفته است. لازم و ضروری است که شهردار محترم با توجه به اینکه مطالبه حداکثری مردم شهر احداث و تجهیز یک پارک می باشد، جهت ... مطلب کامل

    بازدید شهردار مهندس صداقت و مسؤل واحد فنی شهرداری از وضعیت بحرانی چند کوچه

    در این بازدید مهندس صداقت دستور لایه برداری گل های باقی مانده از کار، اندود کاری و بیس و مخلوط ریزی بعد آن را در اسرع وقت دادند.       مطلب کامل

    انبوهی از آشغال در مسیر ورودی شهر در حاشیه جاده بختیارویه

    از شهروندان محترم تقاضا می شود رعایت نظافت و زیبایی شهر را داشته باشند. شهر متعلق به همه ماست با ریختن زباله در اطراف شهر به حقوق سایر شهروندان ضربه نزنیم... زیرا ریختن زباله در بیرون شهر و کنار جاده هم چهره زیبای طبیعت را خراب و زشت می نماید و هم کار کارگران جمع آوری زباله را دو چندان می کند. همشهریانی که زباله های زیاد و خارج از نوبت ماشین ... مطلب کامل

    در قاب خاطره ها

    دانش آموزان مدرسه راهنمایی - کلاس سوم: ? سید حسین رحیمی ? ابراهیم نوروزی ? علی اصغر غلامی ? چراغعلی دلیلی   مطلب کامل

    پایان سال آخرین مهلت تعویض کارت ملی

    انصاری مدیر کل ثبت احوال استان فارس اعلام کرد هم استانی ها تا آخر اسفندماه فرصت دارند که کارت ملی قدیم خود را به کارت ملی هوشمند تبدیل نمایند. همچنین ایشان اضافه کرد لازم است مردم زودتر به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند و به روزهای پایان سال موکول نکنند. قابل ذکر است که در شهر بنارویه دفتر پست بانک خانم ایزدی روبروی مدرسه نرجس خاتون آمادگی خدمات تعویض کارت ملی ... مطلب کامل

    جلسه خداحافظی و تشکر از خدمات ۳۰ ساله حاج شیرزاد باقری

    حاج شیرزاد باقری مسؤل حراست شهرداری بنارویه پس از ۳۰ سال خدمت بازنشسته شد. به پاس خدمات ۳۰ ساله این بزرگوار جلسه ای جهت تشکر و خداحافظی در دفتر شهردار مهندس صداقت با حضور سایر همکاران برگزار گردید. در این جلسه مهندس صداقت از طرف همه نیروهای شهرداری از آقای باقری تشکر نموده و هدایایی به رسم یادبود به ایشان تقدیم نمودند و آرزوی موفقیت و سلامتی در تمامی مراحل زندگی برایشان ... مطلب کامل

    کلیپ / نمایش طنز «مشاعره» گروه نمایش منتظران ظهور بنارویه

    با اجرای بهمن سهرابی و هیبت الله کریمی نژاد لینک دانلود (18 MB) نیمه شعبان 1396   مطلب کامل

    تغییرات جوی، کاهش دما و بارش در روزهای آینده

    ? خوشحالی و امیدواری برای کشاورزان بنارویه ? طبق تحلیل آخرین مدل های معتبر هواشناسی، از اواخر روز پنجشنبه همین هفته در منطقه بنارویه آرام آرام شاهد بارش باران خواهیم بود. ?گفتنی است اوج بارش ها منطقه بنارویه در روز جمعه ۲۴ آذر با حداقل پیش بینی ۳۰ میلمیمتر باران می باشد. ? این سامانه بارشی روز شنبه به صورت رگبار، رعد و برق و وزش باد ادامه داشته و احتمال ادامه این ... مطلب کامل

    فیلم/ مسئولین به خیابان های شرفویه رسیدگی کنید

    درخواست مردم شرفویه از مسئولین جهت رسیدگی به وضعیت بد و نامعلوم خیابان های این روستا لینک دانلود (3 MB) ارسالی مصطفی محمدی مطلب کامل

    نکاتی مهم که هنگام خرید تخم مرغ باید به آنها توجه کرد

    ✴️ مشخصات و لیبلی که بر روی کارتن های تخم مرغ زده می شود شامل: ⁣ ? نام و نوع محصول ? پروانه بهره برداری بهداشتی از اداره کل دامپزشکی استان ⁣? تاریخ تولید (به روز) ⁣? تاریخ انقضاء: یک ماه پس از تولید ⁣? شرایط نگهداری: 4-0 درجه سانتی گراد (داخل یخچال) ⁣? درجه بندی تخم مرغ ⁣? آدرس دقیق دفتر و مرکز تولید ⁣? تلفن دفتر شرکت تولید کننده ✅ تذکرات و توصیه های بهداشتی: (در طرف دیگر ... مطلب کامل

    ۳ نظر برای  معرفی انواع نان های محلی بنارویه

    • 1
      مهران گرامی از دبی نوشته شده در ۵ دی, ۱۳۹۱, ساعت ۱۴:۱۶

      سلام
      .بابا دستون درد نکته با این گزارش و این عکساتون. اینجا یه نمونش که فراونه بهش رگاگ میگن. پشت مسجد امام حسین تو سطوه دونه ای ۵ درهم (۴۵۰۰ تومان)

    • 2
      تارا نوشته شده در ۱ شهریور, ۱۳۹۲, ساعت ۵:۳۶

      ببخشیدا؟این چه دستور تهیه ای بود!یه کم دقیقتر بنویسین!!!چند پیمانه؟چند تا؟

      ————————————–
      پاسخ : سلام . همانگونه که در بخش مربوطه مشاهده نموده اید این مطلب ابتدا جهت معرفی انواع نان های محلی بنارویه می باشد و ثانیا توضیحاتی در حد آشنایی با طرز پخت این نان ها ارائه شده است.روابط عمومی سایت بنار سیتی

    • 3
      احمد نوشته شده در ۲۵ آبان, ۱۳۹۲, ساعت ۱۱:۳۲

      دستتون درد نکنه شما با این عکسها دهان مارا اب انداختی یادش بخیر زمانی که بنارویه بودیم دلی از عزا در می اوردیم.دلم تنگ شده واسه همش . احمد از شیراز

    نوشتن دیدگاه

    شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

  • کاری ازکانون امام علی النقی علیه السلام بنارویه