• ناهار وحدت مدرسه فوتبال بنارویه    :   امروز با حضور آقای شمس مدیر ورزش و جوانان، آقای فزونی رئیس هیئت فوتبال و جمعی از اولیای بازیکنان، مسابقات چهار جانبه بین نونهالان و نوجوانان همراه با برنامه نمادین ...
  • آخرین اخبار از موج بارشی آخر هفته    :   🔸سردرگمی مدل ها و تغییرات عجیب و غیر قابل باور 🔸نکته مبهم شرایط فعلی: سرمای شدید جنوب!! 🔸مساعد بودن شرایط باد قوس از ساعات آینده 🌧 هوای بارانی در انتظار بنارویه/ در انتظار ...
  • وضعیت غیرفنی، غیراصولی و خارج از چارچوب و بحرانی ساختمان کتابخانه شهر بنارویه    :   ‼️تیرچه های ناامن و فاقد تاییدیه فنی نصب شده در سقف کتابخانه شهر 🔹امروز شهردار مهندس صداقت با خانم جوکاری نائب رئیس شورای شهر از ساختمان در حال تخریب و غیر ...
  • تعمیر و تجهیز دستگاه سنگ شکن بنارویه    :   در جهت تسهیل در خرید مصالح استاندارد و قدرت خرید بیشتر جهت ساخت و ساز شهروندان، شهردار مهندس صداقت اقدام به تعمیر و تجهیز سنگ شکن نموده است. همشهریانی که قصد ...
  • بازدید شهردار و شورا از پارک قدیمی جنب میدان امام علی (ع)    :   بازدید شهردار مهندس صداقت و مجید کارگر عضو شورا به همراه مسئول فنی شهرداری از پارک قدیمی میدان امام علی (ع) این پارک قدیمی که خاطرات خیلی از جوانان دهه شصت ...
  • بازدید شهردار مهندس صداقت و مسؤل واحد فنی شهرداری از وضعیت بحرانی چند کوچه    :   در این بازدید مهندس صداقت دستور لایه برداری گل های باقی مانده از کار، اندود کاری و بیس و مخلوط ریزی بعد آن را در اسرع وقت دادند.      ...
  • آشنایی با غذای محلی مَهوه و طرز تهیه آن

    مواد لازم جهت تهیه مهیاوه (مهوه)

    ماهی ساردین (متو در زبان محلی ) خشک………………………………..نیم کیلو

    خردل………………………………………………………………….نیم کیلو

    رازیانه………………………………………………………………..۲۵۰ گرم

    نمک………………………………………………………………۱و ۱چهارم پیمانه

    آب………………………………………………………………….به مقدار لازم

    طرز تهیه مهیاوه :

    ماهی مَتو ( ماهی مخصوص درست کردن مَهوه) را کاملا شسته تا شن هایی که به ماهی چسبیده اند از آن جدا شوند . یک ظرف سفالین (پیگُنه) را با آب پر کرده نمک را در آب ریخته و حل می کنیم سپس ماهی شسته شده را در آن ریخته و به عبارتی ماهی را در محلول آب و نمک می خوابانیم . آب باید حدود ۱۰ سانت روی ماهی را فرا بگیرد ، اکنون روی ظرف را با پارچه تمیزی می پوشانیم و دور آن را با یک کش می بندیم و سپس در ظرف را می گذاریم و به مدت حداقل ۲۰ و حداکثر ۳۰ روز ظرف را در مکانی آفتاب گیر می گذاریم . (البته این مدت زمان بسته به گرمی یا سردی هوا متفاوت است و هر چه هوا سردتر باشد مدت زمان مورد نظر افزایش می یابد) .

    حال چرا محتویات آب و ماهی را حتما باید در آفتاب گذاشت ؟

    چون ماهی زودتر نرم و جهت مراحل بعدی آماده تر خواهد شد . در مدتی که ظرف سفالین (پیگُنه) حاوی آب و ماهی را در آفتاب گذاشته ایم روزی دو بار به آن سر زده و با قاشق آنرا به هم می زنیم تا از فساد آن جلوگیری شود . بعد از اتمام مدت مورد نظر محتویات ظرف را در یک آبکش که ظرفی دیگر زیر آن قرار داده ایم ، می ریزیم (توچه داشته باشید که آب ماهی حاصله نباید دور ریخته شود) و ماهی را با دو دست می مالیم تا کاملا له شود و آب اضافی آن کاملا خارج شود . تفاله ماهی بر جای می ماند که آنرا دور می ریزیم . آب ماهی آبکش شده را با خردل که از قبل بو داده ایم و آسیاب کرده ایم و اکنون به صورت پودر در آمده مخلوط می کنیم ، هم می زنیم تا کاملا مخلوط شود . مواد مخلوط شده را درظرف سفالین می ریزیم و دور آن را با پارچه و کش می بندیم و در مکانی آفتاب گیر می گذاریم تا مهیاوه کاملا برسد . البته باز هم بسته به سردی و گرمی هوا مدت رسیدن و آماده شدن مهوه متفاوت است اما به طور معمول در یک هوای گرم ۱۰ تا ۱۵ روز کافی است و بعد از این مدت مهیاوه آماده مصرف است . بعد از رسیدن مهوه هم باید در روز دو بار آن را با قاشق به هم زد .

    نکات مورد توجه و مهم در تهیه مهیاوه :

    • همراه با خردل بو داده گاهی سایر ادویه ها نظیر : رازیانه ، تخم گشنیز هم آسیاب شده و به آب ماهی اضافه می شود . گاهی هم پوست نارنج خشک شده به ماده فوق اضافه می شود ( پوست نارنج را نباید آسیاب کرد ) . البته ادویه افزوده به مهیاوه در برخی مناطق زیره و فلفل سیاه و کنجد نیز می باشد .

    • مزه مهوه ای که در سفال تهیه می شود بسیار بهتر از مهوه ای است که در سایر ظروف درست شده است . (از درست کردن مهوه در ظروف پلاستیکی خودداری شود .)

    • نمک در تهیه مهیاوه بسیار مهم است و اگر مقدار آن کم باشد مهیاوه دچار کرم زدگی شده و فاسد می شود .

    • بهتر است که مهیاوه را در فصل گرم سال (تابستان) تهیه کرد .

    • گاهی بعضی از افراد معتقدند که مهوه بوی بدی دارد در خصوص این موضوع باید عرض کنیم که مهیاوه به مواظبت زیادی نیاز دارد تا آماده شود و زمانی که مراقبت بدلیل سهل انگاری کافی نباشد مهیاوه فاسد شده و بوی بسیار بدی از آن استنشاق می شود وگرنه در حالت عادی مهوه بسیار خوش بو و بوی خردل و ماهی در آن فاحش خواهد بود .

    طرز مصرف مهیاوه :

    مهوه را داخل ظرفی با روغن تفت مختصری می دهند و به عنوان صبحانه با نان مصرف می شود البته اگر به این صبحانه مقداری لیمو تازه یا آب لیمو هم اضافه شود خوشمزه تر خواهد شد .

    همچنین از مهوه در پختن بعضی از نان های محلی نظیر : بالاتوه ، لیتک ، شَلوت ، شُلشُلِه ، فَلَزی ، تَفتُون ، بُتُنور ، و … استفاده می شود .

    فوائد غذایی مهوه :

    مهوه دارای فسفر و کلسیم و چربی زیادی است که همگی از ماهی بدست آمده است . خوردن مهوه که دارای خردل هم است از ابتلا به برخی از بیماری ها نیز جلوگیری می کند .

    ظروف سفالین مخصوص تهیه مَهوه که در زبان محلی به آن «پیگُنه» می گویند .

    تهیه بالَاتُوِه و پاشیدن مَهوه بر روی آن

    مطالب مرتبط :

    بازدید شهردار و شورا از پارک قدیمی جنب میدان امام علی (ع)

    بازدید شهردار مهندس صداقت و مجید کارگر عضو شورا به همراه مسئول فنی شهرداری از پارک قدیمی میدان امام علی (ع) این پارک قدیمی که خاطرات خیلی از جوانان دهه شصت شهر بنارویه در آن گذشته است، جهت ساخت و تجهیز در اولویت دستور کار شهردار قرار گرفته است. لازم و ضروری است که شهردار محترم با توجه به اینکه مطالبه حداکثری مردم شهر احداث و تجهیز یک پارک می باشد، جهت ... مطلب کامل

    بازدید شهردار مهندس صداقت و مسؤل واحد فنی شهرداری از وضعیت بحرانی چند کوچه

    در این بازدید مهندس صداقت دستور لایه برداری گل های باقی مانده از کار، اندود کاری و بیس و مخلوط ریزی بعد آن را در اسرع وقت دادند.       مطلب کامل

    انبوهی از آشغال در مسیر ورودی شهر در حاشیه جاده بختیارویه

    از شهروندان محترم تقاضا می شود رعایت نظافت و زیبایی شهر را داشته باشند. شهر متعلق به همه ماست با ریختن زباله در اطراف شهر به حقوق سایر شهروندان ضربه نزنیم... زیرا ریختن زباله در بیرون شهر و کنار جاده هم چهره زیبای طبیعت را خراب و زشت می نماید و هم کار کارگران جمع آوری زباله را دو چندان می کند. همشهریانی که زباله های زیاد و خارج از نوبت ماشین ... مطلب کامل

    در قاب خاطره ها

    دانش آموزان مدرسه راهنمایی - کلاس سوم: 🔹 سید حسین رحیمی 🔸 ابراهیم نوروزی 🔹 علی اصغر غلامی 🔸 چراغعلی دلیلی   مطلب کامل

    پایان سال آخرین مهلت تعویض کارت ملی

    انصاری مدیر کل ثبت احوال استان فارس اعلام کرد هم استانی ها تا آخر اسفندماه فرصت دارند که کارت ملی قدیم خود را به کارت ملی هوشمند تبدیل نمایند. همچنین ایشان اضافه کرد لازم است مردم زودتر به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند و به روزهای پایان سال موکول نکنند. قابل ذکر است که در شهر بنارویه دفتر پست بانک خانم ایزدی روبروی مدرسه نرجس خاتون آمادگی خدمات تعویض کارت ملی ... مطلب کامل

    جلسه خداحافظی و تشکر از خدمات ۳۰ ساله حاج شیرزاد باقری

    حاج شیرزاد باقری مسؤل حراست شهرداری بنارویه پس از ۳۰ سال خدمت بازنشسته شد. به پاس خدمات ۳۰ ساله این بزرگوار جلسه ای جهت تشکر و خداحافظی در دفتر شهردار مهندس صداقت با حضور سایر همکاران برگزار گردید. در این جلسه مهندس صداقت از طرف همه نیروهای شهرداری از آقای باقری تشکر نموده و هدایایی به رسم یادبود به ایشان تقدیم نمودند و آرزوی موفقیت و سلامتی در تمامی مراحل زندگی برایشان ... مطلب کامل

    کلیپ / نمایش طنز «مشاعره» گروه نمایش منتظران ظهور بنارویه

    با اجرای بهمن سهرابی و هیبت الله کریمی نژاد لینک دانلود (18 MB) نیمه شعبان 1396   مطلب کامل

    تغییرات جوی، کاهش دما و بارش در روزهای آینده

    🌱 خوشحالی و امیدواری برای کشاورزان بنارویه 🌦 طبق تحلیل آخرین مدل های معتبر هواشناسی، از اواخر روز پنجشنبه همین هفته در منطقه بنارویه آرام آرام شاهد بارش باران خواهیم بود. 💧گفتنی است اوج بارش ها منطقه بنارویه در روز جمعه ۲۴ آذر با حداقل پیش بینی ۳۰ میلمیمتر باران می باشد. 🌤 این سامانه بارشی روز شنبه به صورت رگبار، رعد و برق و وزش باد ادامه داشته و احتمال ادامه این ... مطلب کامل

    فیلم/ مسئولین به خیابان های شرفویه رسیدگی کنید

    درخواست مردم شرفویه از مسئولین جهت رسیدگی به وضعیت بد و نامعلوم خیابان های این روستا لینک دانلود (3 MB) ارسالی مصطفی محمدی مطلب کامل

    نکاتی مهم که هنگام خرید تخم مرغ باید به آنها توجه کرد

    ✴️ مشخصات و لیبلی که بر روی کارتن های تخم مرغ زده می شود شامل: ⁣ 🔹 نام و نوع محصول 🔸 پروانه بهره برداری بهداشتی از اداره کل دامپزشکی استان ⁣🔹 تاریخ تولید (به روز) ⁣🔸 تاریخ انقضاء: یک ماه پس از تولید ⁣🔹 شرایط نگهداری: 4-0 درجه سانتی گراد (داخل یخچال) ⁣🔸 درجه بندی تخم مرغ ⁣🔹 آدرس دقیق دفتر و مرکز تولید ⁣🔸 تلفن دفتر شرکت تولید کننده ✅ تذکرات و توصیه های بهداشتی: (در طرف دیگر ... مطلب کامل

    ۳ نظر برای  آشنایی با غذای محلی مَهوه و طرز تهیه آن

    • 1
      ماشکه نوشته شده در ۳۰ بهمن, ۱۳۹۱, ساعت ۲۲:۱۸

      اوففففففففففففففففففففففففف چه بوی دداییییییییییییییییییییییییییییییییی

    • 2
      mahmood jowkari نوشته شده در ۱ اسفند, ۱۳۹۱, ساعت ۸:۰۷

      salam alikom     waghean ka hanoz daneshmandan khareji ham natonestan mahwea ra besazan    dastetan dard nakonad

    • 3
      zebelkhan نوشته شده در ۱ اسفند, ۱۳۹۱, ساعت ۱۰:۰۹

      ba tawajo ba gerani wa  geran shodan  mawad  mahyawa  wa  na  amneyayee jadeed  bayad  pegonaye  mahyawa ra dar gaw sandogh ya jayee amne negah dasht   toseyehaye emane ra jede begered

    نوشتن دیدگاه

    شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

  • کاری ازکانون امام علی النقی علیه السلام بنارویه